Despre mine

Cele două componente ale numelui Sertarul cu surprize au apărut firesc: am pornit de la un sertar (e drept, foarte mare) cu materiale de tot felul, care pe parcurs au rămas mai puțin variate, aș spune că s-au „rafinat”; în același timp, m-am lămurit că nu mă pot limita totuși la o singură modalitate de expresie și că nu se știe niciodată încotro se va îndrepta nevoia mea de a crea. Astfel, și pentru mine este o surpriză uneori ce voi scoate din sertar(e) atunci când simt imboldul creator: sârmele și cleștii de modelat metalul sau pensulele și cartoanele. Am experimentat mult înainte de a accepta provocarea pe care o implică „jocul” cu sârmele subțiri numit wire wrapping, care la început mi s-a părut deosebit de dificil și de migălos, necesitând o disciplină a lucrului și o exactitate de neatins pentru mine. Chiar dacă pentru moment mi-am găsit drumul, nu am renunțat nici la caietele de schițe cu proiecte de grafică, nici la explorarea altor materiale și tehnici care definesc bijuteria contemporană.

Principala mea inspirație e natura: când crezi că în sfârșit ai găsit o creație omenească ce depășește frumusețea sau măiestria naturii, vezi un recif de corali, o formă de relief carstic, un mineral sau detaliul unei simple frunze sau ciuperci care te lasă cu gura căscată.
Formele organice mereu schimbătoare, fragilitatea și rezistența plantelor, combinațiile de culori incredibile din lumea vegetală și cea animală nu se epuizează niciodată. Aș putea chiar face o analogie între lucrările naturii și cele handmade: fiecare rezultat este unicat.

De câțiva ani exploatez tehnicile de lucru cu sârmă, că e vorba de cea moale și groasă de aluminiu sau de cea subțire de cupru. Mereu descopăr metode noi de a îmbina firele metalice, combinații cu diferite alte materiale (în ultima vreme am inclus în lucrări pietre adunate de pe plajă, de exemplu), feluri deosebite în care se poate ajunge la rezultate spectaculoase.

Comentarii