NOAPTEA ALBĂ A CREATORILOR ȘI DESIGNERILOR DE PRODUS, Ediţia a V-a

Anul acesta Sertarul cu surprize a fost ales să participe la NOAPTEA ALBĂ A CREATORILOR ȘI DESIGNERILOR DE PRODUS, Ediţia a V-a.

Eveniment FB aici.Această ediție are loc pe 22 octombrie 2016 la Centrul Cultural “Casa Artelor” (B-dul Mircea Vodă, nr. 5) din București, între orele 19:00 și 04:00 (intrare gratuită).

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este un eveniment-expoziție ce invită creatorii de produs, designerii de produs și publicul acestora la Centrul Cultural “Casa Artelor”, un spațiu de consum de cultură adecvat pentru a încuraja interacțiunea lor și a genera astfel networking şi inspiraţie. Ediția de anul acesta a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs este finanțată de Ministerul Culturii.
Produsul de design a spart bariera artei contemporane şi a căpătat statutul de obiect de artă. Privitorul în cadrul Nopților albe ale creatorilor și designerilor de produs are oportunitatea de a-și forma o opinie despre situația curentă a designului de produs într-un mediu propice – Centrul Cultural “Casa Artelor”.

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este valorizarea produselor de autor şi ale designerilor de produs din România prin realizarea evenimentelor de nişă, drept pentru care este necesară o selecţie riguroasă a participanţilor, cu standarde înalte de creativitate şi calitate.

Evenimentul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține, de mai bine de cinci ani, abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești. Proiectul a fost inclus printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact, Gala Elle Decoration România şi finanţările primite din partea AFCN şi Ministerului Culturii.Comentarii